perjantai 1. lokakuuta 2010

Haikuja tehdään, tehdään haikuja!

Oho!

Menipäs viikot aika nopsaan, useampikin. Se lähti se ajatus siinä kesän lopuilla, elokuun alussa ja nyt ollaan sitten tultu tähän. On välissä nukuttukin muutama tunti...


Jep! Jotenkin se vaan loksahti kohdalleen, kaikkien suunniteltujen ja suuren osan tulevaisuuteen sijoittuvien unelmien kanssa. Joku sanoisi, että lähti lapasesta mutta minä ajattelen, että asiat vain tapahtuivat nopeammin kuin oletin. Eikä juuri sen mutkan kautta mitä oli itse miettinyt, vaan nopeammmin, oikoreittiä.

Tohtorin tutkintoa vastaava määrä paperitöitä on takana. Sopimuksia, suunnitelmia ja hakemuksia, selostuksia ja aivan kaikkea mitä virkamiehet voivatkaan vaatia. Uuden opiskelua, suoraan teoriasta käytäntöön. Luulin silloin, että näiden paperitöiden tekeminen oli rankkaa, kun väkersin niitä yötä päivää. Nyt tiedän, että 17 h päivässä remonttia, puhelimen soidessa tauotta ja vieläkin paperihommia yhtä aikaa, on käsittämättömän paljon rankempaa. Mutta niin antoisaa, en siis valita, vaan puhkun intoa!!

Teemme liiketoiminnallemme tukikohdan, avaamme kahvila-ravintolan!! Ei sinänsä mitenkään uusi ajatus tuo baari mutta eipä siinä vielä kaikki. Sopimus- ja lupaviidakon keskeltä alkaa pikku hiljaa hahmottua paikka, josta käsin toimimme. Tässä lähtötilanne.





Ja tässä keskeneräistä jälkeä, hyvää vauhtia valmistuvaa Cafe Bar Haikua. Aloitimme remontin  maanantaina 27.9. ja tavoitteena oli avata jo lauantaina. Sain kyllä hyviä vinkkejä ammattilaisilta ravintoloitsijoilta, ettei kaikki mene aina niinkuin elokuvissa. Pyh. Tottakai menee! Ei muuten näköjään mene...



Tässä esiintyjälava torstaina. Melko karua. Tuohon vielä soittimia voi tuoda mutta ihan hyvällä mallilla kuitenkin. On siinä sentään runkoa jo!
 
 
 Talkooporukka (kiitos teille!) on onneksi ilta toisensa jälkeen touhunnut hiki päässä,hioen, teipaten, ja maalaten kattoa, seiniä ja itseäänkin. Mulla on menossa jo kolmannet pyhävaatteet maaliroiskeissaan mökkikamppeiksi.

Hallitua väriloistoa tulossa ja rahaa palaa. Jokseenkin kallista tämä remontointi vaikka kuinka budjetoi ja laskee ennakkoon, on aina se sattumasektori, mihin se osoitin napsahtaa ja kalliisti. Alla kuvassa baaritiski, mikä mm. on huomenna käsittelyssä. Saha ja jos ei pure niin Andy - se räjäyttää liian pois!


Juu, eipä arvostella siellä keskeneräistä tekelettä, vaan maltetaan odotella valmista. Sitten saa heittää kritiikkiä tai kehuja. Se on aina tervetullutta. On sitä jo tullutkin ja kiitos siitä, rehellisestä palautteesta!




Kaiken remontin keskeltä on jo myyty Veikkauksen palveluja parikin päivää. Pitäähän ne palvelut säilyttää! Ensimmäisen  päivän järkytyksen jälkeen on silti toivonut, että jotenkin voisimme avata jo lauantaina, perhana, pakko nyt myöntää, ettei se taida onnistua. Realismi pukkaa kehiin ja lähtee siitä, että ensi viikon keskiviikkona voi asiakkaamme luoda omat haikunsa uudessa miljöössä. Cafe Bar Haikussa.

Nyt laskujonon ensimmäisen kimppuun ja vähän kupeelleen, aamulla on taas uusi, hieno päivä jatkaa duunia. Sitähän riittää. Meillä on täällä 9.-10. lokakuuta valtavan upea merihenkinen markkinatapahtuma saaren läntisessä kärjessä, jota on vietettu jo 18. kertaa nimellä; Hailuodon Siikamarkkinat. Olisiko yllätys, jos olisin mukana myös tässä työryhmässä?!! Kannattaa tulla muuten kauempaakin paikalle!

Silloin myös Haiku on auki. Tee oma haikusi!

Punainen viiva
taivaalle maalatuna
keltainen vilja

Hyvää yötä tai huomenta.

Perämeri vaikenee.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti