torstai 15. heinäkuuta 2010

24. kesäkuuta.2010


Valmistaudutaan leppoisan juhlan viettoon tekemällä sisä- ja ulkotöitä. Terassia vielä naputeltavana ja kirjoitushommia enempi ku vähempi. On vaan niin kovin kaunis keli sisähommiin. Noki-kukko kiekuu seuraksi pihalle. Koirista veto poissa lenkin jälkeen. No, jos muutaman laudan taas kiinnittäs ja siirtäs läppärinkin ulos!!!




17. kesäkuuta

Puut heiluu ihan hulluna ja meri kuohuaa. Pihassa uuden kukon uusi koti. Itse suunniteltu ja tehty. On kaksi kerrosta, terassi ja kävelyramppi. Papulta valuu kuola norona verkon takaa tipua tiiraillessa. Nirppu sai jo nokasta vekin otsaansa. Normi päivä. Enpä ois uskonut et kukko voi olla näin seurallinen ihmisille ja kiva otus. Kiitos vielä Iiris!!!



15. kesäkuuta

Dödö vaihtui Offiin mutta koiria purtiin metsälenkillä niin, että nyt meillä on kaksi punapersepaviaania vinkumassa tuskissaan. Aloe Veraa palleihin ja vatsanahkaan niin eiköhän se vähän helpota. Aloitankin Sääskien kirjepostimyynnin ja tilata voi nyt tästä. Pakkauskokoja C6, C4 ja kotipaketti. Kenelle l...aitetaan? Äkäsiä on! Lähes toimituskuluja vastaan suoraan kotiovelle.

14. kesäkuuta kello 18:30

Saatiin aurinkoa, hyvää ruokaa ja juomaa, luonto vettä sopivasti öiseen aikaan. Saunottiin ja vietettiin terassinteon puolikurssijuhlat pikku keskiviikkona. Uusi grillimestari hoiti kanaan rapsakkaa pintaa. Terassinteko jatkuu taas illalla, 55 m2 tavoite lähestyy. Yli tuhat ruuvia jo takana!! Hyvää lomaa lomalaisille!


15. kesäkuuta kello 21:45

Timo Tanskanen Perämeren sää: Taas on ruuvikone laulanut ja vasara paukkunut. Tauoilla tehokkaasti etätöitä. Jos saa tällä tavalla hommat hoidettua 15 min ennen dead linea niin kaipa se on samalla tavalla jatkettava huomennakin. Kesäpoika kastelee autokuormallista kukkia ja Hellu survoo niitä ruukkuihin, jos ottas oluen...


9. kesäkuuta kello 19:33

Aamulla kukonlaulun aikaan lapion varteen ja autokuormallinen hiekkaa pitkin talon kulmaa. Calypson kello kilisee lähdön merkiksi ja mantereelle mutka, juu se perinteinen 800 km ihan vaan kukkia hakemaan ja tietty yksi lomalainen mukaan saarelle. Ohoi, Keski-Suomi, täyttä höyryä eteenpäin!

7. kesäkuuta kello 8:16

On se hellinyt lämmöllä ja sopivalla tuulella. Puutarhaprojekti etenee työolosuhteisiin nähden vauhdilla. Terassikin etenee, paitsi tänään tuli rokulipäivä pitkähkon saunomisreissun ansiosta. Sain uuden kamun!! Tipatipa -kukon. Mukavaa viikkoa ja hyvää kesälomaa koululaisille!

7. kesäkuuta kello 21:57

On synkkä ja myrskyinen yö. Tuulee niin, että oli pidettävä lapiolla maasta kiinni, ettei lentänyt mereen. Kaivuuhommat jätettävä sikseen ja sisärempan kimpussa jälleen. Verhotanko pultattu seinään ja asennusoluet juomatta. Ehkä tänään myöhemmin, kun saa talon kiinnitettyä vaijereilla maahan, kaiken varulta..



5. kesäkuuta kello 8:43

Sopiva keli sisä- ja ulkohommiin. Uuden puodin tilahakemus jätetty ja hankehakemuksen kimppuun sit. Rantalenkillä Nirppu sai saaliikseen kuolleen hylkeen, olin ensin et hyvä, raahaa vaan sitä puuta.. jaa sillähän on pyrstö!! Hailuodon merikello näytti klo 17:14 ruoka-aikaa. Terveisiä sisävesien alusten väelle ja hyvää viikonloppua ihan kaikille!

4. kesäkuuta kello 14:53

Sisähommia maisemakonttorissa ja aurinko paistaa. 12 astetta houkuttelee melomaan, jos ei tuulis. Ruusupensaat on siirtyneet kahteen eri paikkaan kuuden tunnin yövyoron aikana, terassin pohjaa kaivetaan, juu ihan lapiolla. Selkä väärällään väännetty ja melonta voisi auttaa. Katselen tilannetta tuosta linkistä ja kerron jos näät mutkin siellä. Mukavaa viikkoa.

www.luotokeskus.fi

1. kesäkuuta kello 10:53

Hommat sisätiloissa hoidettu. Nyt merelle, klo 16.45 linkin kamerassa näkyy melaa vilautteleva roll on -päinen tyyppi, jos olet kanavalla. Paluu noin klo 17.30 ja palaveriin sit. Molskis ja loiskis!





Meren pinnassa merkillistä utua, kuin pilvet koskettelisivat sormin aaltoja korkeuksistaan. 10 m/sek myötätuulessa puusavotasta kotia. Ajettu kömpijää, poltettu nuotiota. Kuunneltu kosken kohinoita ja puron solinaa. Nähty poro ja muita metsän eläimiä. Fiilistelty niin viimesen päälle. Tarvii heilua pihassa vielä jotain pientä kevyttä..









29. toukokuuta kello 21:

Suuret sateet ja sääsket ovat siis saapuneet. Aurinko paistaa mutta tungeppa nokkasi pihalle niin taivas aukeaa! Imukärsille tulee immuuniksi, äänelle ei. Ensimmäinen sukupolvi oli tosi äkäinen. Onneksi tuulee ja on sopivasti sisähommia maisemakonttorissa. Kasvimaalle siementä vakoon aina ku hetki aikaa!! Jos myös pari tainta tohon laittas....







26. toukokuuta kello 8:57

Meri hyökkää taivaan kautta kimppuun, on satanut koko päivän. Löydettiin metsästä järvi ja loistava leiripaikka. Suot rämmitty ja nyt saunan kiuas punaisena odottelee viluista ja märkää kulkijaa. Nirppu ja Papu jonottaa ovella jo. Oisko se siinä, tämä päivä... Mukavaa viikkoa!

24. toukokuuta kello 20:32

Keli suosii ulkotyöntekijää. Pelto kynnetty ja karhittu. Oja täytetty ja kottarilla multaa uuteen kukkapenkiin. Merenrantalenkiltä intoa pihahommiin, otetaan silti lunkisti näin lauantaina. Hellu mantereella yötä eli koiraporukalla kotona kolmestaan. Grilliä tulille ja häntä pystyyn koko klaani! Te siellä myös, mukavaa viikonloppua!



22. toukokuuta kello 18:50

Paska haisee ja linnut laulaa! Se on sitä aikaa, kun lanta leviää pitkin peltoja ja kohta kukoistaa ravinteikasta evästä ihmisille ja eläimille. Kajakki kutsuu mua nimeltä huutaen kokeilemaan meren maininkeja. Aurinko paahtaa ja pakottaa lähtemään vilvoittelemaan. Sisähommissa motivaatio heikko, olenkoha...n ainut? Ulkoistakaa itsenne ken voi! Ja niin mela vilahti...

20. toukokuuta kello 11:12

5 am herätys ja matkaan Nukku-Matti apukuskina, senhän tietää miten siinä käy - unihiekkaa silmistä lapioiden koko matka. Roni elbas takapenkillä ja minä yritin pysyä kaistalla. Tukkirekka ei pysynyt ja vetäs täydessä lastissa katolleen Viitasaarella. Sit pysyi mun silmät auki. Vihreässä JKL:ssä pari hetkeä ja nokka kohti kotia. Hola!

18. toukokuuta

Illalla lilluttiin paljussa merta katsellen ja toisaalla tuulimyllyn taa laskevaa aurinkoa. Välillä tuuli tukan päästä ja taasen tyyni kuumotti hien pintaan. Nyt mustaa kuosia päälle ja suunta Ranualle monttubileisiin. Elämän perussettejä. Saapuneet ja lähteneet. Muistellaan siinä välissä tapahtuneita mukavia aikoja.

17. toukokuuta kello 13:23

Kesää pukkaa meillekin, +22 astetta, voi shortseissa tarpoa jäävuorilla. On laitettu pajuaitaa, korjattu pyöriä, hiottu kiviä, grillattu kanaa ja savustettu siikaa. Ihan kesämeininkiä, kun taivaalta tule välillä zalamia. Paparazzit perhana! Mukavaa viikonloppua eikä sit mitään hoppua!! Asialliset hommat hoidetaan...









15. toukokuuta

Kovin on aikaista taas ihan mihin vaan. Hernerokkasumu alkaa hiljalleen hälvetä ja Calypson näkee jo 200 metrin päästä saapuvan siirtämään aamuvirkkuja eteenpäin. Pyöränhakureissulle suunta ja läheltä tietysti, joo! Perinteinen 800 km mutka mantereella. Hyvää huomenta kaikille!

9. toukokuuta

Timon päivän juhlat juhlittiin liput salossa lepattaen. Retkellä testailimme Bemun maasto-ominaisuuksia, tarvitaan 15 cm lisää maavaraa. Natura-hankepalaverissa avasin parikin kertaa suuni, en haukotellut. Perämerelle on uinut pyramidi! Haloo Egypti, onko keneltä karannut? Hitto, ei näy kuvassa, enkä lähemmäs päässy. Uusi kamera on tulossa...









10. toukokuuta kello 17:28

Aamu lähti käyntiin vasta rantalenkin jälkeen. Länsirannoilla leuto tuuli ja scorzio exellenzio. Rantoja pitkin rallateltiin koirien kanssa, kuvassa itä-länsi-ilmansuunnat osoittavat Nirppu ja Papu. Kompassia ei tarvittu. Linnut ruokittu ja pakkaamaan reissua varten. Calypson kello kuuluu taas kutsuen sisämaahan matkaavaa. Vamos!







1. toukokuuta

Sateinen Wappu takana, silti retki vei rantaan. Kuvassa näkyvä keinohorisontti on oikeasti ahtojäävuoria ei mereen pudonneita pilviä. Livenä varsin mahtavan näköistä. Nyt aivan scorzio ja nappaisikin retki saaren etelärantaan, jossa on kuulemma suomen ykösmesta linnustoltaan. Tauko duunista ja menox. Aamusta oli jo mutka mantereeella.









3. toukokuuta kello 17:11

Aurinko herätteli lenkille, koirat vei ja nälkä toi takas kotiin. Lintubongarin paratiisi, tuttuja oli ainakin suo, kurppa ja jussi! Timo -merkkinen tiskikone vaihtuu Upo-merkkiseen. Luvassa putkitöitä ja varmaan kumisaapaskeliä illaksi keittiöön. Piikkipyöriä irti ja kesätossuja alle, pihahommia ja kivi...en kääntöä. Oma tivoli - eikä ku pää pyörälle, karuselli pyörii jo!

29. huhtikuuta kello 18:35

Meillä on vielä lunta, meren rannassa voi jo paikkapaikoin tallustaa! Grillikausi avattu jo moneen kertaan. Muuttolintuja vaappuu jatkuvasti lisää. Viikon luontoääni on ollut Hilti, tuo nokkava äänekäs tikkaeläin. Oi miksi poraat, ootko suruinen vai kiukkuinen? Pakenemme mantereelle hakemaan Wappunaamare...ita, nopea mutka Jkl:ssä ja simat nenään! Lystiä teillekin!

8. huhtikuuta kello 7:28

Jää sulaa ja vauhdilla. Sen mitä ehti nähdä kotona käydessä. Usvaa pukkaa ja niin on kosteaa kuin uudessa ulkopaljussa, jonka haluan. Muuttolinnut tulossa viikon sisällä saaren. Olisinpa minäkin. Pari Jkl-päivää sit Karjaalla yhtä Sirkusta! Kevättä kengässä, kun koirankakkaan astuu!

6. huhtikuuta kello 20:33

Kyllä hellii ulkotyöntekijää, superkirkas aurinko, lähes tyyntä. Hiihtolenkillä sauva katki mut nopea ehtii lykkiä yhdelläkin molemmin puolin. Koirat onneksi valjaissa vetoapuna. Linnut ruokittu, piha kolattu ja tuulimyllyä tuijotettu. Nyt vois jo ryhtyä johonkin, vaikkapa töihin. Ja eiku sarvista kii!

24. maaliskuuta kello 16:41

Tuulee, tuulee niin, että tukka vipattaa kuupassa! Jäätä pitkin Luodolle ja piha lunta täynnä. Hetken matkoilla ja taas uusia uria etuovelle luotavana. Tää on ihan oma maailma, tää saari. Koirat kotiutettu hoidosta, naama perusteellisesti nuoltu. Molemminpuolinen ikävä? Kotoa taas pois pe-ke, ensin Jkl:s...sä POMO II koulu ja normitöitä, sit munitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti