tiistai 20. heinäkuuta 2010

Hullu kukko vartioi täällä!

Viikonloppu aivan sujahti ohi ja vielä maanantaikin. Keli oli kovinkin vaihteleva hohkavasta kuumuudesta, vilvoittavaan tuuleen ja parissa minuutissa päälle nousevaan myrskyyn sateineen.


Pation pintatyöt alkavat olla jo valmiina, myös portaat. Hankaluutta aiheutti piirustusten alkeellisuus, kun kohdassa ”portaat” olikin ”se selviää sitten tehdessä” -tyyppinen sivuhuomautus. Ennen tekemään ryhtymistä oli tosissaan pohdittava miten portaitten teossa kannattaa edetä. Heti, kun menetelmä selvisi, homma eteni taas vauhdilla. Omalla vauhdilla...



Viikonlopun lenkki suuntautui metsään idyllisien teiden varsilla kasvavia luonnonkukkia katsellen. Monenkirjavaa kukkaloistoa ihastellessa mieli aina lepää ja päänsisäisen lepakkoluolan otuksetkin saavat valoa pimeyteen. Pelloilla vilja kasvaa hyrskyttää vauhdilla. Mustikkaa ja puolukkaa havaittiin vain vähäisiä määriä, olimmekohan sittenkin vain väärillä alueilla.




Nirppu on metsuriainesta.

Koira etsii kepin käskystä ja yleensä retuuttaa sitä mukana niin, että on jo käskettävä irrottamaan välillä. Kepit eivät aina ole sellaisia ihmisen voimilla heitettäviä, vaan kokoa neljän metrin ranka. Sitkeä veijari.



Kukon elämä kat(k)olla.

Noki kiekuu nyt säännöllisesti aamukolmesta kuuteen ja karkaa aitauksestaan miten vain tahtoo. Se kiipeää koppinsa katolle ja sieltä pienellä loikalla yli aidan. Viimeisiä pisaroita alkoi olla, kun se hyökkäsi takaapäin kimppuun, vaikka luulin sen olevan aitauksessa. Kukko on tullut kai hulluksi! Onko yksinäisyys jo tehnyt tehtävänsä, kun kanoja ei vain kuulu paimennettavaksi. Jotain on tehtävä yöunien pelastamiseksi ja kukonkin… Annetetaan kylän kauhu, koulutettu vartiokukko! Otus ei säästä ketään!



”Raatoja rannalta”

Uusi vakio-osio avataan tänään. Otsikko kertoo kaiken, älä katso, jos ällöttää. Sarjassa seurataan kaikkea löydettyä tutkimusaineistoa, mikä on jo lakannut nokkimasta, puremasta tai on isomman eläimen hengetön uhri tai muuten vain uupuneena simahtanut. Bensa on loppunut tai akku tyhjä.

Saaressa en ole juurikaan törmännyt sammakoihin, joku on. Tässä on ilmeisesti saaren ainoa sammakko viimeisen kerran kyykyssä. Mukavaa viikkoa, ajakaa varovasti ja pitäkää kypärät päissänne!


1 kommentti:

  1. kokeileppa kukolle sellainen juoksunaru siihen pihaan niin ei pääse joka paikkaan??taitaa olla kaulapanta vain hakusessa noin ohueen kaulaan?

    VastaaPoista