perjantai 16. heinäkuuta 2010

Shoppailua ja näyteikkunaostoksia

Tänään oli hyvä päivä. Alkuun ei ihan heti tuntunut siltä, kun jokseenkin raskaita silmäluomia yritti availla hetken unien jälkeen. Eilen illalla menin nukkumaan jo puolilta öin. Ihanan vilpoisaa sisällä ja ulkona alkoi kastettakin kerääntyä. Sirkkeli oli ehtinyt sirahtaa muutaman kerran ja elin vahvassa uskossa, että aamulla terassin tekeminen jatkuu huimaa vauhtia. Työvälineille hieman huppua päälle ja untamoimaan kuin lapsi konsanaan.


Aamukolmelta Noki-kukko alkoi kiekua kylän kukkojen kanssa kilpaa ja sitä jatkui aamukuuteen saakka. Kävin nuhtelemassa sitä monta kertaa, täysin tuloksetta. Heitin ruokaa, kun ajattelin sen olevan nälissään ja melkein heti tajusin, et hei, nythän mä palkitsen sitä ruualla tuosta järkyttävän aikaisesta kiekumisesta. Ai saakeli sentään!

Jos ensi yönä sama toistuu teen kukolle kuonokopan tai äänenvaimentimen. Jännää miten sitä otusta voi vihata ja rakastaa samaan aikaan. Melkein aloin jo marinadia valmistamaan. En sitten saattanut kuitenkaan. Katopa nyt itekin!



Aamupäivä meni purjehtiessa merellä, saman unen toistuessa aina, kun olin pöpperöisenä vastannut puhelimen vaativaan ääneen ja taasen nukahtanut sopivasti laivaa keinuttaviin aaltoihin. Toivottavasti se oli enneuni! On tuo venekuume ollut jo pitkään riesana ja omaa odotellaan purjehtivaksi satamaan, toivottavasti pian, muuallakin kuin unessa.



Olihan sitä kuitenkin noustava hommiin ja sen verran oli kodissa päässyt ydinpommi räjähtämään, että vedettiin imurin kanssa iltapäivävalssit. Vihaan henkilökohtaisesti valsseja eikä siinä humppakaan olisi auttanut, pahempi vielä. Sekasorto johtui enimmäkseen omasta ahkeruudesta kaikilla muilla sektoreilla. Oma osuutensa oli tietysti muutaman päivän asiakaskäynnillä Jyväskylässä. Näin siellä samalla tämän uskomattoman loistoyksilön. Näytti ahteriaan kuvaan mutta on kuulemma ystävällinen, kun tutustuu. On ronski suustaan ja välillä puhuu ihan hevonpaskaa eli kaikkea ei kannata uskoa. Peppi on kuitenkin maailman vahvin!



Vinkkaan Pohjois-Pohjanmaan ihmisille Sirkus Finlandian olevan tulossa ja vaikkei tämä kuvan heppa vielä siellä esiinnykään, niin miniversiota ainakin on maneesilla. Kaiken kaikkiaan loistava ohjelma jälleen tänä vuonna ja suosittelen sirkusta etenkin aikuisille ihmisille, kun tuntuu joskus niin vaikealta nähdä asioita kuin ensi kertaa, lapsen silmin. Jännittää, nauraa, hämmästellä ja havainnoida. Vie sisäinen lapsesi sirkukseen! Et pety! Tai, jos petyt, sisäinen lapsesi on lähtenyt maailmalle tai ainakin naapuriin, missä on kivempaa.

Alkuillasta pikavisiitti mantereelle hakemaan koiria, jotka palasivat mökkihoidosta väsyneenä mutta onnellisena sekä todella likaisena. Merihirviön peloissa peseydyimme meressä vuoroissa, yksi kerrallaan. Minäkin olin jo aika likainen. Kuvassa on vaihtotilanne, toinen sisään, toinen ulos.



Saattoi nyt käydä niin, että tuli tänään ostettua kulmarautoja, porakone, koiranruokaa ja ehkä ravintola. Jos näin kävi, tarina jatkukoon sekä täällä, että paikanpäällä. Siitä sitten myöhemmin. Näyteikkunaostoksia pitäisi välttää, jos on tietynlaisia taipumuksia. Mukavaa viikonloppua ja palataan vasta maanantaina siinä pelossa, että Perämeren säässä ei tapahdu mitään. Olisikohan noin?!!

1 kommentti:

  1. tere timppa
    sinäkin olet pistänyt sivut tänne.
    käyppä lueskelemassa minunkin blogia välillä

    VastaaPoista